فریمورک Flutter چیست؟
4 سال پیش
فریمورک Flutter چیست؟

فریمورک Flutter چیست؟

فریمورک Flutter توسط گوگل برای نخستین در سال ۲۰۱۷ رونمایی گشت . فریم ورک متن باز فلاتر به برنامه نویسان و توسعه دهندگان این قابلیت را میدهد که با یک بار نوشتن کد خروجی خاص اندروید و iOS برای اپلیکیشن خود بگیرند.

فریموورک Flutter

امروزه فلاتر قابلیت طراحی برنامه برای همه پلتفرم های موبایل، وب و دسکتاپ را دارد.ویژگی مثبت Flutter نسبت به فریموورک های چند سکویی مانند زمارین و فون گپ خروجی Native اپلیکیشن است به عبارت دیگر بین اپلیکیشن اندرویدی که با فلاتر توسعه داده می شود یا جاوا هیچ تفاوتی وجود ندارد.

زبان مورد استفاده در فریمورک Flutter زبان توسعه یافته توسط گوگل به اسم دارت Dart است که یک زبان شی گرا و سطح بالا با شباهت به جاوا می باشد.

بعلاوه گوگل اطلاع داده است که در آینده زبان دارت و Flutter به عنوان بستر اصلی توسعه برای سیتسم عامل فیوشا بکار برده می شود.

در ادامه با هم به بررسی ویژگی های  گوناگون فریمورک Flutter می پردازیم.

فریموورک Flutter

ویژگی های فریمورک Flutter

Hot Reload

با بکار بردن این قابلیت سرعت شما در برنامه نویسی بسیار افزایش می یابد.در این ویژگی لازم نیست که هردفعه با ایجاد تغییر برای مشاهده آن دوباره کد های خود را کامپایل نمایید بلکه Hot Reloading این کار و در سریع ترین زمان با ایجاد تغییرات لازم برای شما انجام می دهد.

 

Reactive programming

فلاتر ویژگی های فریموورک های گوناگون را مختلف و تلفیق نموده و در اختیار شما می گذارد. یکی از این امکانات برنامه نویسی Reactive است .

استفاده دوباره

یکی از ویژگی های فلاتر که موجب می شود سرعت توسعه شما افزایش پیدا نماید قابلیت استفاده مجدد از کد ها است. در حقیقت ویجت هایی که شما طراحی می نمایید را داخل پروژه های بعدی خود نیز می تونید به آسانی راحتی استفاده کنید و فرقی ندارد که برای موبایل این کار و انجام میدید یا یک وب اپلیکیشن.

Flutter برای چه کسانی مناسب می باشد؟

فریمورک Flutter برای آن گروه از برنامه نویسانی که در پی راهی سریعتر برای طراحی اپلیکیشن موبایل می باشند و یا اشخاصی که  با سرمایه کم می خواهند کاربران زیادی جذب نمایند مناسب است. بعلاوه Flutter به مدیران پروژه این امکان  را می دهد تا تیم فنی کوچکتری برای قسمت طراحی موبایل خود تشکیل دهند.

فریموورک Flutterمتن باز

متن باز یا اپن سورس بودن فلاتر باعث شده که برنامه نویسان مختلف این امکان و داشته باشند تا پکیج و کتابخانه های بسیار زیادی و برای استفاده عموم توسعه دهند.

عملکرد عالی

در مقایسه با فریمورک React Native از لحاظ عملکرد این Flutter و زبان دارت هست که دست بالا را دارد. به خاطر اینکه هیچ نیازی به جاوا اسکریپت ندارید تا با کامپوننت های نیتیو ارتباط برقرار نماید. همین کار سبب افزایش عملکرد و بهره وری اپلیکیشن می گردد.

ساختار Flutter

در فریمورک Flutter همه عناصر رابط کاربری یک ویجت می باشند. ویجت ها نقش View ها در برنامه نویسی اندروید را دارند که شاید برایتان آشنا باشد اگر قبلا کار کرده باشید.

ویجت ها همچنین به دو نوع Stateless و Stateful تقسیم می گردند.

اگر ویجتی که میخواهید استفاده کنید نیازی به ذخیره سازی اطلاعاتی ندارد از نوع Stateless بهتر است که استفاده نمایید.

ولی اگر ویجت رابط کاربری قرار هست که یک سری اطلاعات گوناگون را ذخیره کند مثلا یک فرم ورود اطلاعات در این حالت شما باید حتما از ویجت های نوع Stateful استفاده کنید.

فریموورک Flutter

تجربه کاربری زیبا فریمورک Flutter

تجربه کاربری فلاتر به شما این امکان و میدهد که بدون هیچ محدودیتی طرح های خود را عملی نمایید و زمان زیادی را صرف یادگیری طرز پیاده سازی آن نکنید. همچنین طراحان بدون در نظر گرفتن محدودیت های فنی می توانند خلاقیت خود را بروز دهند و رابط های کاربری بسیار زیبا خلق کنند.

مزایا زبان دارت:

  • سرعت بالا برنامه به دلیل کامپایل شدن موقع اجرا
  • یادگیری راحت
  • پیاده سازی انیمیشن های گوناگون به شکل ساده
  • ساخت برنامه های پویا و ایستا

 

امیدوارم مقاله که توسط تیم کارشناسی شرکت لحظه وب ارائه شده، مورد استفاده دوستان و عزیزانی که قصد برنامه نویسی و طراحی سایت و … را دارند قرار گرفته باشد.

نظرات ( بدون دیدگاه )
author image
رضا جوادی
شنبه، 12 مهر 1397 ، در ساعت 4 بعد ظهر پاسخ

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

author image
رضا جوادی
شنبه، 12 مهر 1397 ، در ساعت 4 بعد ظهر پاسخ

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

author image
رضا جوادی
شنبه، 12 مهر 1397 ، در ساعت 8 بعد ظهر پاسخ

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد .